Despre Himalaya

proportion
 

Compania

O companie cu o istorie si o traditie semnificative, Himalaya joaca un rol important in transpunerea stiintei Ayurveda in intreaga lume. Motivul pentru care produsele Himalaya sunt printre pozitiile fruntase in ceea ce priveste utilizarea lor pe piata de profil, se datoreaza faptului ca au fost fabricate folosind tehnologia moderna. Fiecare produs Himalaya este supus cercetarii primare timp de mai multi ani si fiecare planta medicinala utilizata in produse este studiata si testata individual pentru eficacitate. Gama farmaceutica este sustinuta de mai bine de 300.000 de medici din intreaga lume. Astazi produsele companiei sunt recunoscute si recomandate de doctori si specialisti din intreaga lume si pacienti din peste 83 de tari se bazeaza pe Himalaya pentru nevoile personale de sanatate.

La crearea unui produs se pleaca de la studiul textelor Ayurvedice, selectandu-se formula ideala. Plantele din compozitie sunt atent selectionate si cultivate in zone lipsite de poluare (pe o suprafata de peste 280 ha).

Tehnologia de fabricatie este una ultramoderna – compania a deschis in anul 2009 o fabrica noua in Bangalore, care indeplineste toate standardele de calitate ale unei fabrici de medicamente din Europa. Departamentul de Cercetare si Dezvoltare este alcatuit din peste 100 de specialisti: medici, biochimisti, farmacisti. Iata de ce produsele Himalaya sunt sigure, eficiente si totodata lipsite de reactii adverse.

 

Produse

Portofoliul Himalaya detine 200 de produse farmaceutice, produse de ingrijire personala, de ingrijire pentru copii si ingrijire pentru animale. Fiecare produs Himalaya are in spate ani de cercetare proprie inainte de a fi lansat pe piata. Himalaya nu accepta “stiinta imprumutata” si nu urmeaza “moda” in industria produselor din extracte din plante, ci prefera sa cerceteze si sa testeze individual fiecare din plantele medicinale utilizate in produse, pentru a dovedi eficienta si siguranta acestora.

proportion

Produsele herbominerale fabricate de compania Himalaya reprezinta combinatii complexe de plante si minerale ce interactioneaza subtil pentru a forma un intreg mai mare decat suma partilor sale.

O formula poate contine plante care au un efect principal, actionand sinergic in combaterea unei anumite afectiuni, dar si plante care ajuta la asimilarea in corp sau plante care diminueaza potentialele efecte negative. Poate contine de asemenea si agenti, adesea de origine minerala, ce actioneaza ca si catalizatori, determinand o formula mai eficienta, mai rapida si mai sigura.

Misiune

Misiunea companiei Himalaya este aceea de a dezvoltara remedii sigure, naturale si inovatoare, care sa-i ajute pe oameni sa duca o viata mai sanatoasa. Activitatea principala a companiei este aceea de fabrica produse din plante pornind de la intelepciunea medicinei ayurvedice. Produsul final trece prin toate etapele realizarii unui produs farmaceutic: cercetare, testarea, validare, cultivare ingrediente si realizare produs final.

Evaluarea stiintifica este o marca a brandului Himalaya, compania fiind implicata in cercetarea de pionierat pentru a dezvolta produse din plante, eficiente si sigure pentru sanatate.

proportion

Himalaya in Romania

Produsele Himalaya sunt distribuite pe intreg teritoriul tarii prin intermediul societatii Prisum International Trading S.R.L., de mai bine de 20 de ani. Compania Prisum International Trading SRL a fost infiintata in anul 1994 si detine dreptul de distribuitor pe piata româneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India. Obiectivul principal de activitate il constituie comertul cu ridicata a medicamentelor, produselor farmaceutice si produselor de ingrijire si intretinere (cosmetice).

 • Cel mai vandut produs: Liv.52 2013
  Produsul Liv.52 va intra in Limca Book of Recods drept cel mai vandut produs din plante in India.
 • Distributie globala 2013
  Experienta si traditie de peste 83 ani, distributie in 89 de tari la nivel global.
 • #1 in India 2012
  Compania Himalaya devine membrul Clubului indian de elita din care fac parte 100 cele mai puternice branduri, fiind recunoscuta drept compania nr.1 pe segmentul produselor din plante.
 • PREMIU Reader’s Digest 2011
  Himalaya primeste premiul Reader’s Digest Trusted Brand la categoria “Vitamine si Suplimente alimentare”.
 • Retehnologizare 2010
  Un nou sector de fabrica este deschis, cu linii tehnologice noi si aparatura de ultima ora.
 • Ingrijire personala 1999
  Himalaya Herbals lanseaza in India gama de produse destinate ingrijirii personale.
 • Sediul central 1975
  In Bangalore este ridicat un sediu destinat manufacturarii, care va deveni sediul central al companiei.
 • Liv.52 1955
  Este lansat Liv.52, produsul hepatoprotector ce devine marca reprezentativa a brandului.
 • Serpina 1934
  Este lansat produsul Serpina, primul antihipertensiv natural din lume, provenit din extract de Rauwolfia Serpentina.
 • Fondata 1930
  Himalaya Drug Co a fost infiintata in anul 1930 de catre M. Manal din dorinta de a testa stiintific proprietatile plantelor si de a oferi medicinei traditionale ayurvedice o infatisare contemporana care sa poata fi acceptata de catre societatea actuala. Pana in prezent, compania a lansat sute de produse care astazi sunt distribuite in peste 89 de tari din intreaga lume. M. Manal pune bazele companiei Himalaya, viziunea sa constand in a aduce produsele din plante bazate pe stiinta Ayurveda, la nivelul celor din medicina moderna.