Bonnisan: pentru linistea burticilor si a mamicilor!

Bonnisan: pentru linistea burticilor si a mamicilor! />

Exista multe teorii in privinta motivelor pentru care plang bebelusii, „colicii” reprezentand, poate, cea mai importanta dintre ele, insa medicii nu reusesc sa cada de acord asupra unei singure cauze, bine definite, care sa justifice aparitia acestora. Din postura de parinte, insa, toate aceasta „mica neintelegere stiintifica” nu face decat sa adauge si mai multe frustrari in gramajoara creata de noptile lungi de nesomn si grija pentru cel mic.

Regula de trei a lui Morris

In anul 1954, dr. Morris Arthur Wesel definea termenul „colici” ca insemnand acele perioade de neliniste si plans - la bebelusii cu o stare de sanatate buna - ce dureaza mai mult de 3 ore pe zi, mai mult de 3 zile pe saptamana, pentru o perioada mai lunga de 3 saptamani. Desi aceste criterii sunt folosite si in prezent pentru a determina daca bebelusii sufera sau nu de colici, ele nu ofera, din pacate, nicio explicatie in privinta cauzelor.

Bebelusii nu plang „degeaba”

E adevarat, se intampla uneori ca bebelusii sa foloseasca plansul doar pentru a atrage atentia parintilor, insa e important sa stii ca in cele mai mult cazuri exista o motivatie buna in spatele „galagiei”. Daca cel mic are colici, cu siguranta nu vei avea nevoie de regula lui Morris pentru a sti asta. De altfel, unii medici pediatri considera ca toti copiii fac colici, chiar daca manifestarea lor e diferita si chiar daca nu respecta criteriile lui Morris. Desi sunt o parte normala a dezvoltarii copilului si li se intampla la aproximativ 1 din 5 bebelusi cu varste intre doua saptamani si 3 luni, colicii se manifesta destul de „agresiv”, determinandu-l pe copil nu doar sa planga, dar si sa-si stranga picioarele si pumnisorii, sa faca grimase de durere si sa isi schimbe constant pozitia.

Cele mai comune si general acceptate dintre cauzele care determina aparitia colicilor sunt: imaturitatea organelor digestive, hranitul prea rapid si inghitirea de aer in timpul alaptarii, hranirea in exces a bebelusului, acumularea de gaze in intestine, o greutate mica la nastere.

Simptomele includ dureri abdominale, varsaturi, meteorism, flatulenta, diaree sau constipatie, regurgitatii, lipsa poftei de mancare, scadere in greutate.

Bonnisan – Binele Oricarui Nou Nascut Inseamna Sanatate Administrata Natural

Bonnisan, anticolici si tonic digestiv de la Himalaya Herbals, vine sa completeze „arsenalul” mamicilor de metode anti-colici bazate pe principii naturale. Avand doar ingrediente active din plante, Bonnisan poate fi administrat copiilor din toate categoriile de varsta, incepand inca din prima zi de viata, pentru combaterea colicilor sau a altor probleme digestive si inclusiv in perioada eruptiei dentare:

Uleiul de Marar – stimuleaza secretiile digestive si apetitul, este antiemetic (opreste varsaturile), antispastic si are efect benefic in caz de meteorism si colici;

Cicoarea – imbunatateste digestia si normalizeaza tranzitul intestinal, stimuleaza secretiile digestive, are rol hepatoprotector, laxativ si prebiotic (contine inulina);

Coada soricelului – are efect antispastic, antiseptic si antiinflamator;

Cardamomul – amelioreaza digestia si combate flatulenta, are efect carminativ si spasmolitic.

Bonnisan nu contine alcool si nici sedative si este eficient si poate fi administrat copiilor indiferent de tipul de alimentatie al acestora: natural, prin formula sau mixt. In plus, are un gust placut si este bine tolerat de catre copii.

Bonnisan, o pernuta calda, un masaj usor pe burtica si un pupic creeaza impreuna reteta ideala pentru un bebe linistit si o sesiune lunga si dulce de somn.  

La final de articol, nu uitati: e nevoie de informatie pentru a face alegeri inteligente, e nevoie de dragoste si grija pentru armonia trupului si a mintii si e intotdeauna nevoie de magia naturii pentru sanatate si viata!

© Copyright 2014-2017 PRISUM INTERNATIONAL CO. Toate drepturile rezervate. PRISUM INTERNATIONAL CO este unic distribuitor pe piata din Romania a produselor Himalaya. Yes, antigravity works!