Bacopa />

22.03.2017

India, Bacopa, Brahmi

Bacopa (lat. Bacopa monnieri) este o planta specifica nordului Indiei si anumitor zone din Nepal, Sri Lanka, China sau Pakistan. In medicina ayurvedica, Bacopa este cunoscuta sub numele de Brahmi, dupa Brahma, zeul hindus al creatiei.

Proprietati si beneficii

Bacopa, una dintre cele mai puternice plante adaptogene din lume, este utilizata de sute de ani in medicina ayurvedica, fiind recomandata cu precadere pacientilor cu deficiente ale functiilor cerebrale, dar si ca adjuvant in tratamentul ulcerului, al anemiei, al gastroenteritelor, al sindromului de colon iritabil, al epilepsiei si al astmului. Fiecare parte a plantei este folosita in scop terapeutic, iar principalele substante active sunt saponinele, alcaloizii si bacozidele A si B, acestea din urma esentiale pentru o transmitere eficienta a impulsului nervos.

Proprietati: antiinflamatoare, anxiolitice, anti-stres, antioxidante, sedative, antispasmodice.

Actiune si recomandari:

- reduce stresul si blocheaza efectele negative ale acestuia;

- sustine functiile sistemului nervos;

- hraneste si tonifica tesutul cerebral;

- antioxidantii din compozitia sa previn imbatranirea prematura a celulelor si tesuturilor;

- creste potentialul de invatare;

- este recomandat ca adjuvant in tratamentul bolii Alzheimer;

- consolideaza memoria;

- accelereaza procesarea informatiilor vizuale si auditive;

- bacozidele A si B din compozitia sa imbunatatesc abilitatile cognitive;

- stimuleaza circulatia la nivelul creierului;

- are actiune benefica in prevenirea si combaterea insomniei;

- este recomandata pentru reducerea anxietatii si a depresiei;

- reduce inflamatia si actioneaza benefic in afectiunile tractului digestiv.

Mentiuni de interes din studii privind Bacopa:

· Rezultatele (n.a. studiului) au aratat un efect semnificativ al plantei Brahmi in cadrul unui test privind retinerea de informatii noi. Testele care au urmat au aratat ca rata de invatare nu a fost afectata, sugerand ca Brahmi scade rata uitarii informatiilor nou acumulate. Sursa: Neuropsychopharmacology,Chronic Effects of Brahmi (Bacopa monnieri) on Human Memory” (2002)

· Rezultatele noastre au aratat ca Bacopa monnieri este un potential stimulator cognitiv si un neuroprotector eficient impotriva bolii Alzheimer. Sursa: Journal of Ethnopharmacology, “Cognitive enhancement and neuroprotective effects of Bacopa monnieri in Alzheimer's disease model” (2010)

· Actiunea neuroprotectoare a plantei Brahmi pare sa fie rezultatul actiunii sale antioxidante de a suprima efectele stresului oxidativ. De aceea, Brahmi poate reprezenta o alternativa buna pentru tratamentul pacientilor cu tulburari neurodegenerative asociate cu stresul oxidativ. Sursa: Journal of Ethnopharmacology, „Neuroprotective effect of Bacopa monnieri on beta-amyloid-induced cell death in primary cortical culture”

Bacopa in compozitia produselor Himalaya:

 Mentat (50 tbl), tonic cerebral herbomineral – pentru actiunea benefica in consolidarea memoriei, accelerarea procesarii informatiilor, cresterea capacitatii de invatare si memorare si pentru efectul anxiolitic si antidepresiv.

 Bacopa Memory Wellness (60 cps.) – pentru actiunea de reducere a stresului si de blocare a efectelor negative ale acestuia; joaca un rol important in nutritia si tonificarea tesutului cerebral, iar antioxidantii din compozitia sa previn imbatranirea prematura a celulelor si tesuturilor. Planta creste potentialul de invatare, consolideaza memoria, accelereaza procesarea informatiilor vizuale si auditive si imbunatateste abilitatile cognitive.

La final de articol, nu uitati: e nevoie de informatie pentru a face alegeri inteligente, e nevoie de dragoste si grija pentru armonia trupului si a mintii si e intotdeauna nevoie de magia naturii pentru sanatate si viata!

© Copyright 2014-2017 PRISUM INTERNATIONAL CO. Toate drepturile rezervate. PRISUM INTERNATIONAL CO este unic distribuitor pe piata din Romania a produselor Himalaya. Yes, antigravity works!