Colicile bebelusului si arta de a utiliza eficient remediile naturii

Colicile bebelusului si arta de a utiliza eficient remediile naturii />

04.07.2017

bebelus, Bonnisan, colici

Inca din momentul in care te decizi sa devii mamica, conceptul de „natural” capata o cu totul alta semnificatie pentru tine, fie ca vine in asociere cu alimentatia, cu produsele cosmetice pe care le folosesti sau cu hainele pe care le porti. Sosirea pe lume a bebelusului potenteaza toata aceasta grija si faci tot posibilul sa solutionezi orice dificultate cu solutii si masuri naturale, sigure si neinvazive.

Dr. Herdea Valeria, medic pediatru, ne-a vorbit despre experienta sa legata de grija  continua a parintilor, dar si  cele mai bune solutii naturale pentru calmarea colicilor la bebelusi:

„Perioadele de nou-nascut si sugar mic reprezinta doua etape extrem de importante pentru puiul de om, intrucat ele stau la baza cristalizarii sanatatii sale viitoare. Adaptarea la noua viata, cu provocarile ei permanente, reprezinta, de fapt, un flux informational continuu, in care bebelusul inmagazineaza, in structurile sale superioare, experienta traita. Toate evenimentele la care participa activeaza memoria ancestrala celulara si provoaca organismul copilului sa ”lupte” pentru a supravietui.”

Sprijin pentru mama, sprijin pentru bebe

Dr. Herdea atrage atentia ca un factor important in prevenirea colicilor la bebelusi il reprezinta starea de bine a mamei si, in consecinta, tipul de relationare al acesteia cu cel mic: „Colica recurenta si mai ales de durata a unui copil mic este strans legata, pe de o parte, de imaturitatea tubului sau digestiv in a prelucra alimentele pe care le primeste (in speta laptele), iar pe de alta parte este direct proportionala cu gradul de suprasolicitare la care este supusa mama. Stresul fizic sau psihic al mamei poate influenta calitatea in sine a relatiei mama-copil, cu repercusiuni destul de severe in viata adultului de mai tarziu. Factorii de mediu reprezinta, in cele mai multe cazuri, factorul trigger (declansator) care induce sau mentine un prag de perceptie foarte scazut al durerii. Medicatia minimala, bazata pe extracte naturale, incurajarea permanenta a mamei, sprijinul constant al partenerului de viata, al familiei, cercului de prieteni, impartasirea experientelor similare duc, de cele mai multe ori, la rezolvarea problemei.”

Alege sa alaptezi!

Dr. Herdea subliniaza faptul ca intreaga comunitate medicala sustine si incurajeaza, prin toate mijloacele, alaptarea. Din pacate, insa, exista si bebelusi care nu au aceasta sansa de la natura pentru ca mamele sunt in imposibilitatea de a le-o oferi. Organismul imatur al bebelusilor, atat al celor alaptati natural, cat si al celor hraniti cu formula sau mixt, lupta din greu pentru a face fata provocarilor din mediul exterior, insa uneori poate avea nevoie de sprijin.

„Bagajul informational, enzimatic, al bebelusului la venirea pe lume, nu este pregatit 100% pentru a functiona fara probleme la orice tip de alimentatie. Prelucrarea laptelui, eliminarea reziduurilor, disparitia meteorismului abdominal, sunt tot atatea cai prin care organismul incearca sa depasesca bariere puse de imaturitatea sa in a prelucra ceea ce primeste din mediu (san, lapte praf, alimentatie complementara, etc). In aceste conditii, este necesar sa ajutam organismul micutului utilizand remedii pe care Natura ni le pune la dispozitie intr-un mod mai mult decat generos. Marea Arta consta in a sti ce, cat si cum sa combinam armonios din ceea ce avem la indemana si sa stapanim abilitatea de a sti cand sa utilizam aceste remedii.”, spune dr. Herdea.

Bonnisan – Binele Oricarui Nou Nascut Inseamna Sanatate Administrata Natural

„Regulile de baza care stabilesc calitatile unui produs optim pentru administrare inca din prima zi de viata, pornesc de la continut, proportii, sinergism in actiune, efecte optime si nu in ultimul rand siguranta pacientului”, afirma dr. Herdea.

„In practica pediatrica a medicului de familie, Bonnisan ramane indubitabil un produs de marca, prin efectele sale de calmare si linistire a sugarilor, fara a-i seda.

Bonnisan contine Oleum anethum (ulei de Marar) cu rol spasmolitic si carminativ, ce favorizeaza absorbtia si eliminarea gazelor, Tinospora cordifolia (liana - Guduchi) cu rol detoxifiant hepatic si imunomodulator, Capparis spinosa (Capere) cu actiune carminativa. Cichorium intybus (Cicoare) are actiune hepatoprotectoare si laxativa, contine fier, fosfor, calciu si inulina cu rol prebiotic. Emblica officinalis (Agrise indiene, Amla) in medicina Ayurvedica reprezinta unul dintre cele mai importante remedii, avand rol antiinflamator, antitermic, analgezic, carminativ, antianemic, gastroprotectiv si  constituind o sursa naturala de vitamina C. Elletaria cardamomum (Cardamom) intervine prin rolul coleretic, colagog, carminativ, antiemetic, iar Achillea millefolium (Coada soricelului) are proprietati antiseptice, carminative, antispastice, tonic-amare. 

Bonnisan poate fi administrat preventiv sau curativ in caz de colica abdominala, constipatie, diaree, meteorism. Este indicat acolo unde au fost observate tulburari digestive frecvente, intrucat imbunatateste digestia, stimuleaza apetitul si determina o crestere armonioasa in greutate. Poate fi utilizat in perioadele in care se initiaza introducerea alimentatiei complementare.

Un studiu tip ancheta, efectuat in randul mamicilor, a demonstrat ca utilizarea produsului Bonnisan in monoterapie, la copiii sub 1 an, in dozaj corect, a redus frecventa colicilor abdominale pana la disparitie la aproximativ 60% din cazuri. In aproximativ 30% din cazuri a fost necesara combinarea a doua tipuri de solutii spasmolitice, carminative. 10% din colici pot avea cauze organice, situatie în care se impun investigatii suplimentare, pentru a depista in mod corect cauza reala a suferintei.”

La final de articol, nu uitati: e nevoie de informatie pentru a face alegeri inteligente, e nevoie de dragoste si grija pentru armonia trupului si a mintii si e intotdeauna nevoie de magia naturii pentru sanatate si viata!

© Copyright 2014-2017 PRISUM INTERNATIONAL CO. Toate drepturile rezervate. PRISUM INTERNATIONAL CO este unic distribuitor pe piata din Romania a produselor Himalaya. Yes, antigravity works!