Demachierea corecta a ochilor

Demachierea corecta a ochilor />

Demachierea este un pas foarte important in procesul de ingrijire a tenului. Folosirea produselor potrivite tipului tau de piele si demachierea in fiecare seara sunt doar doua dintre “principiile de aur” ale unui ritual de ingrijire corect. Esentiala, insa, este si intelegerea faptului ca tenul nu este complet uniform, ci are si zone mai sensibile, „speciale”, ce necesita un pic mai multa atentie.

Zona ochilor este una dintre ele, astfel ca e important sa stii de ce regulile generale nu se aplica intotdeauna in acest caz si cum se face demachierea corecta a ochilor.

Zona ochilor – mai fina, mai sensibila, mai putin elastica

Pielea din jurul ochilor este de 10 ori mai subtire decat cea din celelalte regiuni ale fetei, asadar este mult mai usor afectabila de diversi factori externi sau interni. Pe masura ce imbatranim, pielea isi pierde din elasticitate si devine si mai subtire. Implicit, zona din jurul ochilor va fi prima afectata. De altfel, cel mai frecvent primele riduri apar in coltul ochilor.

Aspectul tenului este influentat, de asemenea, de anumite decizii legate de stilul de viata (stres, privare de somn, fumat, consum de alcool, un consum insuficient de apa etc.) dar si de alimentatie sau de anumite sensibilitati sau alergii ale pielii. Toate acestea afecteaza aspectul tenului in general, dar au implicatii mult mai puternice asupra pielii din zona ochilor. Nu e de mirare ca o noapte nedormita „se vede” imediat pe chipul tau – apar cearcanele, pielea este terna, pleoapele se umfla.

Cum se face demachierea corecta a ochilor – 3 sfaturi utile!

Demachiere numai cu produse create special pentru zona ochilor!

Alege un produs de demachiere creat special pentru zona ochilor, care sa contina ingrediente naturale ce nu irita ochii sau pielea si care sa nu lase o pelicula grasa la nivelul pielii. In special daca folosesti produse de machiaj rezistente la apa, e nevoie de un produs cu o formula special creata pentru indepartarea blanda a acestora, fara sa fie nevoie sa apesi foarte tare sau sa freci zona ochilor. Citeste cu atentie eticheta si ai grija ca demachiantul sa aiba o formula non-iritanta, testata oftalmologic! Daca porti lentile de contact, verifica, de asemenea eticheta si vezi daca exista mentiuni in acest sens.

Dischete demachiante din bumbac si miscari precise, dar delicate!

Foloseste dischete de demachiere din bumbac si ai grija sa nu iriti zona delicata a ochilor prin miscari agresive, dure, in dorinta de a o curata cat mai bine. Un demachiant bine ales este suficient pentru a indepartata impuritatile si machiajul.

Ingrijire din exterior, dar si din interior!

Tine cont de faptul ca ingrijirea pielii vine si din interior! Asadar, stilul de viata e foarte important! Ai grija sa dormi suficient si poarta ochelari de soare cand este cazul. Evita fumatul, consumul de alcool, alimentele prea grase, prea sarate sau cele ce contin o cantitate foarte mare de zahar. In plus, nu uita ca hidratarea, un obicei neinsemnat in aparenta, poate face diferenta si in acest sens!

La final de articol, nu uitati: e nevoie de informatie pentru a face alegeri inteligente, e nevoie de dragoste si grija pentru armonia trupului si a mintii si e intotdeauna nevoie de magia naturii pentru sanatate si viata!

© Copyright 2014-2017 PRISUM INTERNATIONAL CO. Toate drepturile rezervate. PRISUM INTERNATIONAL CO este unic distribuitor pe piata din Romania a produselor Himalaya. Yes, antigravity works!