Diferente intre pielea barbatilor si pielea femeilor

Diferente intre pielea barbatilor si pielea femeilor />

Cand vine vorba despre alegerea produselor de ingrijire, e recomandat sa luam in considerare mai multi factori. Printre ei, tipul tenului, culoarea lui, dar si... genul. Asta pentru ca exista diferente intre pielea barbatilor si pielea femeilor ce impun reguli de ingrijire usor diferite. Afla care sunt aceste diferente si de ce barbatii si femeile ar trebui sa foloseasca produse de ingrijire create special pentru nevoile lor specifice!

Pielea barbatilor este mai groasa si mai uleioasa decat pielea femeilor

Testosteronul face ca pielea barbatilor sa fie mai groasa – cu pana la aproximativ 20%. Si cantitatea de sebum secretata, insa, este mai mare decat in cazul pielii femeilor. De aceea barbatii au nevoie de produse de ingrijire care sa indeparteze eficient sebumul, sa curete porii in profunzime si sa improspateze pielea.

Pielea femeilor este mai delicata si mai predispusa catre uscare

Femeile au pielea mai fina si mai delicata, astfel ca se usuca si se deshidrateaza mult mai usor decat pielea barbatilor. De aceea in cele mai multe cazuri se recomanda folosirea produselor de exfoliere de cel mult o data pe saptamana pentru a preveni subtierea si uscarea excesiva a pielii.

In cazul barbatilor, exfolierea se poate face mai des pentru a preintampima, de pilda, firele crescute pe sub piele ca urmare a barbieritului in sensul opus cresterii firului de par.

Pielea femeilor imbatraneste mai repede decat pielea barbatilor

Pe masura ce inainteaza in varsta, femeile au nevoie de mai multa hidratare si ingrijire si asta pentru ca pielea lor imbatraneste mai rapid decat cea a barbatilor. Explicatia tine de structura pielii, care este mai subtire decat a barbatilor si contine mai putine fibre de colagen.

Schimbarile hormonale asociate cu pre-menopauza si menopauza cresc si ele riscul aparitiei de riduri, uscarea excesiva a pielii, aparitia de pete etc.

Diferente multe, o singura regula generala!

Atat in cazul barbatilor, cat si in cazul femeilor, dermatologii subliniaza ca ingrijirea corecta a tenului este foarte importanta. O demachiere necorespunzatoare, ignorarea nevoilor tenului tau sau aplicarea unor produse nepotrivite pielii tale pot duce la o imbatranire accelerata, indiferent daca esti barbat sau femeie.

La final de articol, nu uitati: e nevoie de informatie pentru a face alegeri inteligente, e nevoie de dragoste si grija pentru armonia trupului si a mintii si e intotdeauna nevoie de magia naturii pentru sanatate si viata!

© Copyright 2014-2017 PRISUM INTERNATIONAL CO. Toate drepturile rezervate. PRISUM INTERNATIONAL CO este unic distribuitor pe piata din Romania a produselor Himalaya. Yes, antigravity works!